نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

درمان بي اشتهايي كودكان در بسياري از مواقع با تغيير سبك ارتباطي والد كودك بهبود پيدا مي‌كند. نگراني بيش از حد و واكنش‌هاي نامناسب والدين معمولا عوامل اصلي بي اشتهايي كودك هستند. والدين با افزايش آگاهي خود نسبت به روان فرزندشان به راحتي مي‌توانند او را درك كرده و رفتار مناسبي اتخاذ كنند. در صورتي كه فكر مي‌كنيد هيچ كدام از متدهاي رفتاري‌تان در غذا خوردن فرزندتان تاثيري ندارد، مي‌توانيد مساله بي اشتهايي كودكان را از ديد يك متخصص كودك جويا بشويد. درادامه نيز برخي راهكارهاي درمان‌خانگي بي اشتهايي كودكان آورده شده است.

حتما بخوانيد: نيازهاي اوليه و اساسي كودكان

منبع: درمان بي اشتهايي كودكان | درمان خانگي بي اشتهايي كودكان زير دو سال

درمان بي اشتهايي در كودكان | توصيه هايي براي والدين

بي اشتهايي كودكان دلايل مختلفي مثل دچار بودن به بيماري جسمي يا روحي، دريافت كالري اضافي، ترجيحات غذايي، استفاده از برخي داروها، بازيگوشي و نداشتن تمركز و … مي‌تواند داشته باشد كه براي غلبه بر هر كدام از آن‌ها متخصصان راهكارهاي متعددي را پيشنهاد مي‌دهند. در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين موارددرمان بي اشتهايي كودكان اشاره كرده‌ايم. براي بررسي و ارزيابي نشانه ها و علل بي اشتهايي كودكان كليك كنيد.

1- جذاب كردن وعده هاي غذايي

اين كه بتوانيد وعده هاي غذايي را براي كودك جذاب كنيد يكي از اصول اوليه و مهمي است كه در رفع بي اشتهاي كودكان و فرزندتان نقش بسزايي دارد. پس براي رفع بي اشتهايي كودكان سعي كنيد غذاهاي مختلف را در شكل‌ها و رنگ‌هاي جالب به فرزندتان بدهيد. براي او ظروف غذاي مخصوص تهيه كنيد. از سلايق خودش براي ايجاد انگيزه بيشتر براي غذاخوردن بهره بگيريد.

2- درمان بي اشتهايي كودكان | الگوي خوبي باشيد

سعي كنيد از همان زمان كه كودك غذاخور مي‌شود، براي جلوگيري از بي اشتهايي كودكان الگوي خوبي در زمينه سالم غذا خوردن براي فرزندتان باشيد. بي اشتهايي كودكان به رفتار شما نيز ارتباط دارد. براي اينكار حد الامكان همگي در يك وعده غذايي كنار هم جمع بشويد. در اين زمان ها جوي شاد و صميمانه را در با هم ايجاد كنيد. تعاملات اجتماعي مثبت در حين غذا‌خوردن تاثير بسزايي در بهبود اشتهاي فرزندتان داشته باشد. همچنين تلاش كنيد تا استفاده از غذاهاي سالم و تغذيه صحيح را الگوسازي نماييد. توجه داشته باشيد كه در دوران كودكي فرزندتان از مشاهده رفتارهاي شما تاثير زيادي مي‌پذيرد. براي آشنايي با رژيم و تغذيه سالم كودكان كليك كنيد.

3- از وعده هاي غذايي كوچك كمك بگيريد

به اين نكته توجه داشته باشيد كه كودكان معده كوچك‌تري دارند. از همين رو نمي‌توانند در يك وعده همانند بزرگسالان غذا بخورند. شما بايد بتوانيد غذاي فرزندتان را به مقادير كوچك تقسيم كرده و اجازه دهيد او در تعداد وعده‌هاي بيشتر آن‌ها را ميل نمايد.

4- درمان بي اشتهايي كودكان | كودك را به غذا خوردن مجبور نكنيد

هرگز كودك را مجبور به اتمام غذايش نكنيد. اين مسئله مي‌تواند باعث شود كه او علاقه‌اش را به طور كل به غذا از دست داده و دچار كاهش اشتها شود. در عوض به فرزندتان بگوييد مي‌توانيد در زمان ديگري باقي غذايش را ميل نمايد.

5- عوامل حواسپرتي را از دسترس دور نگه داريد

در بسياري از مواقع كودكان به خاطربازيگوشي شان بر سر سفره نمي‌نشينند. در اين شرايط بايد عوامل حواسپرتي آن‌ها را هنگام صرف غذا از دسترس دور كنيد. براي مثال تلويزيون را خاموش كرده و ابزارهاي الكترونيك نظير تبلت را نيز هنگام غذا كنار بگذاريد. وضع كردن قوانيني در اين زمينه به شما تا حد زيادي در اين زمينه كمك مي‌كند.

6- غذاهاي جديد را امتحان كنيد

خوردن‌غذاهاي تكراري براي بچه‌ها كاري حوصله سر بري است. از همين رو سعي كنيد يك برنامه غذايي متنوع براي آن‌ها ايجاد كرده و گاهي غذاهاي جديدي را به ليست اضافه كنيد. با اين كار بچه‌ها به وعده‌هاي غذايي علاقه مند مي‌شوند. و همواره براي آن هيجان دارند.

7- از متخصصين كمك بگيريد

همان طور كه در ابتدا در مورد علل بي اشتهايي كودكان گفتيم اين مشكل مي‌تواند از يك بيماري جسمي يا روحي نشات بگيرد. از همين رو اگر با وجود راهكارهاي خانگي فرزندتان به غذا علاقه مند نشد و شما احساس مي‌كنيد كه علاوه بر بي اشتهايي ممكن است ناراحتي جسماني يا رواني خاصي داشته باشد بهتر است هرچه زودتر او را نزد يك متخصص اطفال ببريد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بي اشتهايي و درمان بي اشتهايي كودكان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا درمان بي اشتهايي كودكان آسان است؟

بله روش هاي مختلفي براي درمان بي اشتهايي كودكان وجود دارد كه با مراجعه به متخصص بهترين درمان براي كودك اتخاذ مي شود.

منبع: درمان بي اشتهايي كودكان | درمان خانگي بي اشتهايي كودكان زير دو سال

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/16  ] [ ۱۵ ] [ ninimind ] [ ]

بي اشتهايي كودكان وضعيتي است كه برخي از كودكان ممكن است به دلايل مختلفي به آن دچار شوند و يكي از موضوعات نگران كننده براي والدين محسوب مي‌شود. اگر كودك به طور عادي غذا نخورد. و والد برخورد مناسبي براي اين وضعيت به كار نبرد. آن وقت شرايط بدتر خواهد شد. علل و روش‌هاي درماني مختلفي براي بهبود وضعيت بي اشتهايي كودك وجود دارد كه آشنايي با اين مسائل براي والدين ضروري به نظر مي‌رسد. در ادامه درباره علائم، علت و راه هاي مقابله با بي اشتهايي كودكان شرح داده‌ايم. اما براي تسريع و دريافت نتيجه دلخواه حتما از خدمات مشاوره كودك استفاده كنيد.

منبع: بي اشتهايي كودكان

بي اشتهايي كودك

برنامه ريزي غذايي براي كودكان كاملا بر عهده والدين است. آن‌ها هنوز توانايي لازم براي انتخاب غذا و زمان مناسب صرف غذا را ندارند. بنابراين اين والدين هستند كه بايد به ميزان و زمان غذاخوردن فرزندشان توجه نمايند. بي اشتهايي در كودكان هم نگران كننده و هم قابل رفع است. در صورت مشاهده نشانه هاي بي اشتهايي در كودك خود حتما بايد علل آن را بيابيد. در ادامه ابتدا علائم و سپس به علت بي اشتهايي در كودكان پرداخته ايم.

علائم بي اشتهايي در كودكان

روزانه مادران زيادي به خاطر بي‌اشتهايي فرزندشان به ما مراجعه مي‌كنند. اما خيلي اوقات با كمي بررسي طبيعي بودن تغذيه‌كودك مشخص مي‌شود. بنابراين در ادامه علائم بي اشتهايي كودكان را حتما بخوانيد.

1- به بهانه هاي مختلف از غذاخوردن اجتناب مي‌كند.

2- تنها يك نوع غذا يا غذاهاي محدودي مي خورد

3- غذاهاي جديد نمي‌خورد.

4- تنها در يك شرايط خاص و يا ظرف خاص غذا مي‌خورد.

5- در يك بازه زماني علاقه اش به غذاهاي مختلف را از دست داده است.

6- مشكلات گوارشي پيدا مي كند.

7- كاهش وزن

8- بي حالي و احساس ضعف

علت بي اشتهايي كودكان

ابتلا به بي اشتهايي در كودكان شايع است. اما اين موضوع به عادات تغذيه‌اي او نيز ارتباط دارد. اگر مدتي است كه با مشكل بدغذايي فرزندتان دست و پنجه نرم مي‌كنيد، حتما ابتدا به دنبال علل آن باشيد. براي آشنايي با علل و رفع بد غذايي كودك كليك كنيد.

مشكلات زيستي و پزشكي

بي اشتهايي در كودكان مي‌تواند به خاطر مسائل زيستي، رواني و اجتماعي مختلفي رخ دهد. برخي از كودكان به طور زيستي بي‌اشتها هستند و همان مقدار غذايي اندكي كه مي‌خورند برايشان كافي است. برخي ديگر ممكن است به دليل مشكلات گوارشي ميلي به خوردن غذا نداشته باشند و بي‌اشتها به نظر برسند. در مواردي هم علت بي اشتهايي كودكان مي‌تواند كمبود ماده “روي” در بدن باشد. يكي ديگر از علل پزشكي براي بي اشتهايي كودكان ، كم‌ خوني است، كودكاني كه كم خوني دارند در اكثر مواقع خسته، بي‌حال و كم اشتها هستند. از اين جهت يكي از علت‌هاي اساسي بي اشتهايي كودكان مي‌تواند مشكلات زيستي و پزشكي كودك باشد.

بي اشتهايي كودكان و مصرف دارو

در مواردي به دليل مصرف دارويي خاص دچار تغييرات اشتها و يا بي اشتهايي كودكان مي‌شود. بي اشتهايي ناشي از دارو در كودكان تنها پس از يك مدت مشخص بعد از مصرف دارو مصرف مي‌شود. حتي در مواردي مدتي پس از قطع دارو هم ممكن است اثرات دارو باقي بماند و كودك همچنان بي‌اشتها باشد.

مشكلات روانشناختي

برخي از كودكان به دليل مسائل روانشناختي نظير افسردگي و اضطراب و ساير پريشاني‌هاي روانشناختي ديگر دچار بي‌اشتهايي مي‌شوند. يكي از رايج‌ترين اختلالات روانشناختي كه كودك و يا بزرگسالان ممكن است با آن مواجهه شوند اختلالات خوردن است. در صورتي كه بي اشتهايي كودكان به علت يك اختلال روانشناختي باشد براي درمان‌آن، بايد اختلال مورد نظر برطرف شود و مورددرمان قرار بگيرد. همچنين برخي از كودكان ممكن است به دليل عادات غذايي نامناسب دچار بي‌اشتهايي شوند. در نتيجه علت بي اشتهايي كودكان مي‌تواند شامل مسائل گسترده‌اي باشد كه براي بيان دقيق آن مي‌توانيد از يك روانشناس يا پزشك كمك بگيرد.

وضعيت رشدي كودك از علل بي اشتهايي كودكان

بي‌اشتهايي هميشه نشان دهنده يك مشكل نيست، در مواردي علت بي اشتهايي ممكن است به دليل دوره رشدي كودك باشد. بطور كلي اشتهاي كودك در ماه‌هاي اوليه به نسبت ماه‌هاي بعد بيشتر است. در نتيجه زمان‌هايي وجود دارد كه بي اشتهايي كودكان باتوجه به وضعيت رشدش طبيعي است.

عدم تنوع مواد غذايي

انسان ذاتاً موجودي تنوع طلب است و تكرار مسائل مختلف او را خسته مي‌كند. برنامه غذايي هم از اين قاعده مستثني نيست. نبودتنوع در رژيم غذايي باعث مي‌شود تا كودك از اين وضعيت خسته شود. و تمايلي به خوردن غذا نداشته باشد. همچنين خوردن برخي مواد غذايي زياد مانند غلات باعث بي اشتهايي كودكان مي‌شود و براي مدتي احساس گرسنگي نكند.

حتما بخوانيد: نيازهاي اوليه و اساسي كودكان

راه هاي مقابله با بي اشتهايي كودكان

1- مصرف غذاهاي متنوع و مغذي

قرار دادن مواد غذايي متنوع و مغذي در برنامه غذايي كودك مي‌تواند يكي از راه‌هاي افزايش اشتهاي كودك باشد. كودكان تمايل دارند تا طعم و مواد غذايي جديد را تجربه كنند، زيرا اين كار براي آن‌ها هيجان زيادي به همراه دارد. بهتر است از همان ابتدا كودك را با طعم‌ها و چاشني‌هاي جديد و مختلف آشنا كنيد تا كودك در سنين بالاتر با لجبازي كمتري غذاهاي مختلف را امتحان كند. همچنين طراحي غذاهاي مختلف و جذاب كردن غذاها، طراحي ظرف غذا و… يكي ديگر راهكارهايي است كه مي‌تواند باعث افزايش اشتهاي كودك شود. براي آشنايي با رژيم و تغذيه سالم كودكان كليك كنيد.

2- كاهش بي اشتهايي كودكان با فعاليت جسماني

زمانيكه كودكان فعاليت جسماني زيادي نداشته باشند احساس گرسنگي نمي‌كنند، زيرا كالري و انرژي نمي‌سوزانند. براي اينكه كودك ميل به غذا پيدا كند. بهتر است فعاليت جسماني بيشتري داشته باشد تا احساس گرسنگي كند. به علاوه ورزش كردن فوايد زيادي به همراه دارد و باعث مصرف انرژي بدن مي‌شود و سوخت و ساز را در بدن افزايش مي‌دهد. به طور كلي فعاليت جسماني بيشتر به مراتب بي اشتهايي كودكان را كمتر مي‌كند.

3- تغذيه همراه با بازي

بازي كردن هميشه براي كودكان جذاب و هيجان انگيز است و هر فعاليتي كه با بازي همراه شود براي كودكان مطلوب به نظر مي‌رسد. براي رفع بي اشتهايي كودكان آن‌ها را در فرايند پخت غذا شريك كنيد. اين گونه با همكاري خود او غذاي مورد علاقه‌اش لذت بخش‌تر مي‌شود. بازي فيزيكي و مشاركت مي‌تواند راهكار مناسبي براي افزايش اشتهاي كودك باشد. اما خوردن غذا هنگام بازي رايانه‌اي، يا تماشاي تلويزيون تاثير منفي بر اشتهاي كودك دارد و مي‌تواند باعث افزايش بي اشتهايي كودك شود. براي آشنايي بيشتر با راه هاي تشويق كودكان به غذا خوردن كليك كنيد.

4- مواد غذايي اشتها آور بخوريد

برخي مواد غذايي مي‌تواند سبب افزايش اشتهاي كودك شود از جمله اين مواد غذايي مي‌توان به آب ليمو، آلو، هلو، ماست و نعنا، تخم كدو، آب هويج، بادام زميني، زنجبيل، زردچوبه، دارچين و… اشاره كرد.

5- طراحي و تزيين غذا

حتي براي بزرگسالان نيز ظاهر غذا تاثير زيادي بر اشتهاي آن ها دارد. كودك با ديدن تزئينات و طراحي هاي علاقه بيشتري براي امتحان هر يك از غذاها پيدا مي‌كند. براي آشنايي با ساير روش‌هاي درمان بي اشتهايي كودكان كليك كنيد.

6- مراجعه به متخصص براي رفع بي اشتهايي كودكان

در مواردي ممكن است علت بي اشتهايي كودك ناشي از يك مشكل زيستي يا پزشكي باشد، در چنين شرايطي بايد به پزشك مراجعه كنيد و تحت هيچ شرايطي براي كودك از خود درماني استفاده نكنيد. همچنين مشكلات روانشناختي نظير استرس و اضطراب و افسردگي كودك عامل مهمي براي بي‌اشتهايي محسوب مي‌شوند و تا زماني كه اين مشكلات روانشناختي برطرف نشوند مشكل بي اشتهايي كودك هم برطرف نمي‌شود، در چنين شرايطي مي‌توانيد از يك روانشناس كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بي اشتهايي كودكان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا اضطراب كودك مي‌تواند باعث بي‌اشتهايي شود؟

يكي از علت‌هاي رايج بي‌اشتهايي كودكان مشكلات روانشناختي آن‌ها مي‌باشد. اگر كودك مشكل پزشكي يا زيستي نداشته باشد در اكثر مواقع به دليل مشكلات روانشناختي دچار بي‌اشتهايي مي‌شود. در نتيجه مسائلي مانند اضطراب مي‌تواند يكي از علت‌هاي بي‌اشتهايي باشد.

منبع: بي اشتهايي كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/14  ] [ ۰۷ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 9
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب